Thinking About Sidewalks

An empty lot in downtown Vancouver, BC, reimagined as a public space for people to rest, hang out, or take shelter from Vancouver's mostly rainy weather. By combining the idea of sidewalks as a symbol of accessibility and the typology of Small Free Libraries, this project explores the possibilities of vertical, open space public programming.

 
IMG_8997 copy.JPG
Screen Shot 2018-01-07 at 10.47.01 PM.png
IMG_5016.JPG
IMG_5871.JPG

considering the site + esquisse

The site is a corner lot on a busy commercial street. The slope of the ground inspired the series of gradual switchbacks in the initial esquisse. It proposes an idea for a building as an extension off the sidewalk, naturally encouraging pedestrians to explore.

exercise4_esquisse.png
gif (6).gif
IMG_9006 copy.JPG
IMG_9017 copy.JPG
exercise4_diagram1.png
exercise4_diagram2.png
exercise4_perspec1.png
exercise4_perspec2.png
exercise4_planssections-07.png